Miranda: “Als die rotziekte maar wegblijft”

Aanstaande zondag 1 oktober zijn ze voor de 3e keer aanwezig bij de Pink Walk & Run in Westerbork. De dames van Team Walk 4 Pink; Miranda, Wendy en Gerti.

28 september 2017
Laat een reactie achter

Tags: , , ,

Deze dames zetten hun beste beentje voor om door middel van allerlei (roze) acties geld op te halen voor borstkankeronderzoek. Vorig jaar en het jaar daarvoor liepen ze met een groot team van wel 75 en 65 mensen mee! Allemaal in het roze. Dit jaar pakken ze het anders aan. De dames zijn inmiddels alle drie vrijwilliger bij Pink Ribbon en storten zich volledig op het inzamelen van geld.

Aan den lijve ondervonden
Hoe hard meer geld voor onderzoek nodig is, dat heeft Miranda aan den lijve ondervonden. In 2014 veranderde haar leven drastisch toe ze de diagnose borstkanker kreeg. Ze kreeg 16 chemokuren, een operatie en 16 bestralingen. Miranda: “Ook moest ik daarna nog iedere dag medicijnen slikken. Maar voor hoe lang? Misschien wel 5 jaar, maar misschien ook wel 10. Het maakt me niet uit, ook al moet ik het 15 jaar slikken, als die rotziekte maar wegblijft.
In 2014, ik zat nog middenin de behandelingen, stond op de vrijdag voor de Pink Walk ineens mijn lieve vrienden Jane en Honza uit Tsjechie voor de deur. Ze kwamen samen met mij de Pink Walk lopen! We zijn het gaan doen. Zes kilometer wandelen voor het goede doel. Wauw! Wat was dat gaaf! Een grote glimlach op ons gezicht, we did it!”

“De avond was grandioos”

Het jaar daarop kwam Miranda met een volledig team naar de Pink Walk en haalden ze meer dan 1300 euro aan sponsorgeld op. Mijn vriendin Wendy heeft me goed geholpen alles op te zetten. En, we besloten Gerti erbij te vragen om ons te helpen. En zo zijn we nu alweer een tijdje met z’n drieën.

Brainstorm
Miranda: “We zijn met zijn drieën gaan brainstormen, ieder zijn ideeën laten vertellen. De grote zomermarkt in Gees, daar zouden we gaan staan. Verkoop van Pink Ribbon gadgets, knieperties, Pink Ribbon koekjes, suikerspin, knikkers raden……het was die avond GRANDIOOS! €676,65, dat was de opbrengst die wij alvast konden noteren voor oktober.
Verdere verkoop, flessenactie op de basisscholen en donaties van deze en gene heeft het ertoe gebracht dat wij, Team Walk4Pink, vorig jaar na de Pink Walk en Run 2016 een cheque hebben overhandigd van €1940,-.”

Roze Bingo
En ook dit jaar zijn ze weer actief! Zo organiseerden ze in juni een Roze Bingo die ruim €1900,- opleverde. Ook stonden ze op een zomermarkt in de buurt waar ze voor een paar honderd euro aan spullen verkochten. En dat allemaal om meer onderzoek op het gebied van borstkanker mogelijk te maken.

Miranda: “We halen hier veel voldoening uit. We krijgen leuke reacties van mensen, ze weten toch allen wel dat het voor een goed doel is. We gaan dus nog lekker door. Want klaar, dat zijn we nog lange niet. Vele ideeën spoken door ons hoofd. We vragen ook iedereen ook om Team Walk4Pink in 2018 heel goed in de gaten te blijven houden!”
Miranda: “We hopen zondag een bedrag van boven de €2000,- te kunnen overhandigen als team aan de Pink Walk en Run.”

Wil je zondag 1 oktober (nog) meedoen met de Pink Walk & Run?
Je kunt je zondagochtend nog aanmelden op de locatie. Meer informatie op: www.pinkwalk.nl.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.