Martine (20): “Als je 18 bent moet je genieten van het leven, maar ik moest leren leven met kanker”

Martine (20): “Als je 18 bent moet je genieten van het leven, maar ik moest leren leven met kanker. Ik hou niet van aandacht, maar ik wil graag iedereen helpen om deze rot ziekte te kunnen overwinnen. Daarom deel ik mijn ervaring, omdat het misschien anderen helpt.”

26 januari 2016
Laat een reactie achter

Tags: , ,

April 2014 kreeg ik op mijn 18 jarige leeftijd te horen dat ik borstkanker heb. Heel mijn wereld stortte onder mijn voeten weg. Ik wist niet wat mij overkwam. Ik dacht dat je op je 18-jarige leeftijd moet genieten van het leven, van lekker uitgaan en met je vrienden omgaan, maar dat kon bij mij niet. Ik moest leren leven met kanker….

Vanaf die dag ben ik hard in strijd gegaan met kanker en ik heb vanaf die dag tegen mij zelf gezegd dat ik dit moest overwinnen.
Van heel veel weken onderzoeken hebben gedaan, was ik in mei van start gegaan met 6 hele zware chemokuren. Toen dat achter de rug was kreeg ik een borstamputatie met gelijk een reconstructie.
Hiervoor was ik wel heel bang. Bang dat ik pijn voel, want met de zware chemokuren werd ik helemaal niet ziek (gelukkig). Maar ik heb wel afscheid moeten nemen van mijn lange haren. Dat vond ik het verschrikkelijkst van allemaal.

Na de operatie kreeg ik de uitslag en alweer stortte mijn wereld in…. Ik kreeg te horen dat ik drie soorten tumoren in 1 tumor had zitten en dat ik nog maar voor 1 tumor behandeld was. Dat ik voor de andere soorten ook nog behandeld moest worden.
Vanaf september 2014 weer opnieuw aan de chemokuren begonnen, wat ik tot september 2015 moest. Vanaf januari 2015 begon ik ook nog aan de hormoontherapie.

Nu ben ik 2 jaar veder, alle chemokuren heb ik goed afgesloten. Nog 4 jaar hormoontherapie en ik heb voor de eerste keer controle gehad en ben voor het eerst wel heel voorzichtig ”schoon” verklaard.
Ik heb in het begin van deze verschrikkelijk rollercoaster gezegd dat ik dit zou overleven en dit is mij GELUKT YES!

Om dit te kunnen overwinnen heb ik ook onwijs veel steun gehad aan mijn lieve ouders en broer, maar ook van mijn onwijs lieve vriend!! Hij heeft altijd aan mijn zij gestaan en nu nog steeds!! En ik ben in heel deze periode ontzettend positief gebleven en dat heeft mij er ook door heen gesleurd.”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.