Als een dief in de nacht

Als een dief in de nacht,

Kwam jij bij mij geheel onverwachts.
Bracht mij verwarring en angst,

9 oktober 2017
5 reacties

Tags: ,

Ik wist niet meer wat te doen.
Opeens een gezwel in mijn borst,

Hoort niet in mijn lijf te zijn.
Ik dacht, wat staat mij te gebeuren.

In welke hel ben ik terecht gekomen?
Angst, paniek en mijn evenwicht is zoek.

Voortdurend moet ik mijzelf tot de orde roepen.
Mijn lichaam lijkt niet meer van mij,

Zo ook mijn hersenen reageren niet,
Zoals het hoort te zijn.

Hier zit ik dan te wachten,
Stilletjes in gedachten.

Midden op de nacht staat mijn leven op z’n kop.
Ik laat het er niet bij zitten, ik kom er weer bovenop.

Mijn leven wil ik terug zoals het was,
Voor dat jij kwam in deze nacht.

Die mij onverwachts borstkanker bracht,
Als een dief in de nacht.

Door Lieky Van der Velden 27-1-2017
Verhaal/Gedicht, geschreven in een moeilijke tijd.
www.liekyvandervelden.nl

5 reacties

 • Suzanne Havenith says:

  Ik zou het geschreven kunnen hebben. Vorige week diagnose borstkanker gehad.Vandaag de MRI gehad, de verpleegkundige van mamacare zei wel dat het gezwel goed te opereren is en de klieren er goed uitzien. Vrijdag hoor ik meer ! Ik kom hier bovenop dat voel ik!

 • Lieky says:

  Wauw !! Dat was zeker schrikken hé Suzanne? Bij het verschrikkelijke bericht dat je kreeg is ook iets positiefs te lezen. “Het gezwel goed te opereren is en de klieren er goed uitzien”. Dat is een goed teken, bij het slechte bericht. Je hebt een goeie instelling dat je voelt dat je er bovenop komt. Dat had ik ook. Blijf hier ook aan vast houden. Pomp het dik en dubbel in je hersenen zodat ze dit gaan geloven. Je hersenen nemen aan wat jij denkt. Positief maar ook negatief. Als jij denkt, ik kan het niet, dan kan je het ook niet. Want negatieve gedachten nemen je hersenen ook aan en dan gaan ze een loopje met je nemen. Ik zeg meermaals per dag tegen mijzelf, ” Iedere dag gaat het met mij in alle opzichten steeds beter en beter en beter” 10 keer achter elkaar en dan zo overtuigend mogelijk. Probeer het uit. En volhouden, het kost je niets maar je bent goed bezig met jezelf te helpen. Suzanne ik wens je inzicht en sterkte. Lieve groet van Lieky van der Velden.

 • Ml1 says:

  Haaaaaa, mooi om de “ methode Coué” weer tegen te komen Lieke .. vaak gebruikt en nog .. allebei sterkte en houdt de spirit er in ❤️❤️

 • Nel van Dijk says:

  wat een mooi gedicht.
  Ook ik kreeg in november te horen dat ik borstkanker had, .en dat is schrikken. Ben in december geopereerd en gelukkig was de poortwachter schoon. moet nu volgende week met bestralen beginnen,21 keer. Daarna nog hormoontherapie vijf jaar. Maar ik ga echt voor beter worden. Veel sterkte iedereen.

 • Een trotse moeder en oma van 51. says:

  Gedicht had ook van mij kunnen zijn. Lichaam en geest zijn uit balans. Zo raar! Ben net met revalidatietraject begonnen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.