“Alles komt goed”

“Het is al meer dan een jaar geleden dat ik mijn laatste column voor Pink Ribbon en voor jullie heb geschreven. De exacte reden dat het zolang geleden is kan ik niet noemen maar er zijn wel een aantal factoren die daar een rol in hebben gespeeld. De belangrijkste is dat het goed gaat met mij en met mijn kinderen. Er zijn altijd dingen die minder gaan, ik zit bijvoorbeeld al een tijdje zonder werk, maar dat staat los van het verlies van Els.

1 maart 2017
7 reacties

Tags: , ,

We zijn haar zeker niet vergeten, dat zal ook nooit gebeuren. Ze zal altijd een belangrijke plaats in ons gezin houden. Maar we hebben wel alle drie geleerd er mee om te gaan dat ze er fysiek niet meer is. Een nieuwe gezinsbalans.

Sinds enige tijd heb ik weer een vriendin, een hele lieve vrouw waar ik echt dol op ben. Helaas woont ze wel op afstand. Daardoor kunnen we elkaar niet zo vaak en makkelijk zien als dat we zouden willen. Maar ondertussen hebben we wel goed geleerd daarmee om te gaan. Voordeel hiervan is wel dat het gewenningsproces naar elkaars kinderen ook op een rustige en prettige manier tot stand is gekomen. Ik heb helemaal het gevoel dat haar kinderen mij hebben geaccepteerd als haar vriend en ik weet dat mijn kinderen ondertussen ook helemaal dol zijn op haar.

‘Elsemarie zal altijd een rol blijven spelen in onze levens’

We snappen ook allebei heel goed dat de vader van haar kinderen, waarmee ze gelukkig nog een goede band heeft, en Elsemarie altijd een rol zullen blijven spelen in onze levens.

Met mijn kinderen gaat het ook goed. Het blijft jammer dat Floris zich heel weinig kan herinneren van zijn moeder. Ik probeer wel dat stukje dat hij heeft in stand te houden door middel van foto´s en verhalen. Isabelle heeft het vooral heel moeilijk gehad. Ook de overgang van de veilige basisschool naar de grote gevaarlijke middelbare school verliep niet vlekkeloos. Wat dat betreft was het eigenlijk wel even fijn dat ik geen werk had, kon ik er voor haar zijn en zijn we er samen met school goed uitgekomen. Ze zit nu heel goed in haar vel, ziet er goed uit, pest heel graag haar kleine broertje en gaat als een speer op school. En uiteraard begint ze ook gewoon te puberen, gelukkig.

Juist omdat het dus eigenlijk zo goed gaat vond ik het lastig om een nieuwe column te schrijven. Maar eigenlijk is dit juist ook een hele mooie. Dit bewijst alleen maar dat na al het verdriet en alle ellende het uiteindelijk toch ook weer goed komt. En die baan, die komt er zeker ook weer. Met de positieve instelling die ik er eigenlijk bijna altijd in heb weten te houden kom je uiteindelijk overal weer goed uit.

Bij deze wil ik wel afscheid van jullie gaan nemen. Ik heb besloten dat dit mijn laatste column is. Ik wil jullie bedanken voor de vele mooie en lieve reacties die ik in de afgelopen jaren heb mogen ontvangen.

En ik sluit af met de lijfspreuken van zowel Elsemarie als mijn vriendin, Vive la Vie en… Alles komt goed.”

7 reacties

 • Jolanda Gorseling says:

  Wat heb je dat mooi gezegd René! Ik denk ook nog heel vaak aan Elsemarie. Vooral de momenten dat we even samen koffie dronken en over van alles en nog wat konden praten. Ik ben blij dat het zo goed met jullie gaat en dat er ook weer ruimte is voor een leuke vriendin. Ik zal je columns niet meer kunnen volgen, maar gelukkig komen we elkaar nog geregeld tegen en kunnen we even kletsen. Veel liefs voor jullie allen van Jolanda.

 • Yvonne says:
 • Yvonne says:

  Hij pakt geen kus emoticon. ..dan maar zo. Prachtig geschreven. Blij dat ik in jullie leven ben gekomen. Xx

 • Astrid van Nuus says:

  Hoi Rene, mooi om te lezen. Ik ben heel blij voor je dat je weer liefde hebt gevonden en dat het goed gaat met jou en de kinderen. En inderdaad, die baan komt er zeker. Lieve groet, Astrid

 • Marijke Vorstermans says:

  Fijn om ook eens een positieve blog te lezen! Ik wens je een fijn en gelukkig leven met je nieuwe vriendin en de kinderen!

 • Jolanda Tolen says:

  Heel mooi verwoord René . Ik wens jou en je gezin heel veel geluk en liefde toe. Bedankt voor je verhalen die jij met ons deelde.

 • Marinka says:

  Ik wens je veel geluk. Ik hoop dat mijn man ook zijn leven weer net zo goed kan oppakken als ik er niet meer ben.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.