“Maar een jaar na de surprise party is alles anders. De kanker kwam terug.”

Vandaag, 23 oktober, is het een jaar geleden dat we een fotoshoot hadden met ons gezin. Na afloop hadden we een surprise party bij ons thuis ter ere van onze moeder. Mijn zus, Carien, en ik hebben dit voor haar georganiseerd omdat we zo ontzettend trots waren op onze sterke moeder die nu kankervrij was! Het was een prachtige dag. Veel blijdschap, liefde en gezelligheid! Wat een geweldige herinneringen heb ik aan die dag.

23 oktober 2017
9 reacties

Tags:

Maar een jaar na de surprise party is alles anders. De kanker kwam terug. Vandaag over twee weken is mama al een half jaar niet meer bij ons. Het is zo onwerkelijk! We hebben prachtige foto’s van ons met onze moeder, we hebben de mooie herinneringen en we hebben een groot gapend gat in ons hart!

Het is belangrijk om stil te staan bij de grote en kleine gebeurtenissen in het leven. Mijlpalen zijn er om slingers aan op te hangen. Dus vier het leven! Dat is bij deze wel gebleken.

Als singer-songwriter heb ik een lied geschreven. Ik vond het moeilijk om de juiste woorden te vinden bij zo’n groot verlies. Beschrijven hoe je je voelt is erg lastig. Daarom heeft het ook een tijd geduurd voor ik de juiste woorden had gevonden voor een nummer.

Het lied ‘Brand New Me’ gaat over dat bepaalde gebeurtenissen je veranderen in iemand die je niet wilt zijn. Dat het heel moeilijk is om de draad weer op te pakken en om verder te gaan met je leven. Want het leven gaat door, dat zei mijn moeder ook altijd.

Het schrijven van het nummer heeft mij iets verlichting gegeven in deze moeilijke tijd. Ik sta veel stil bij het overlijden van mijn moeder. Een sterke, mooie en lieve vrouw. Zij geeft mij nu nog de kracht om door te gaan. Ook al ben ik veranderd in een ‘Brand New Me’.

Judith Brands

9 reacties

 • Saskia Manenschijn says:

  Mooi geschreven Juud! Trots op jou!
  Hier proberen we ook elke dag de slingers op te hangen en te genieten van wat er nog/wel is. Herinneringen maken is zo belangrijk! Tot snel

 • Nicole Ordelmans says:

  Mooi geschreven Juud! ❤️

 • Hanny says:

  Prachtig geschreven Judith❤️

 • Cynthia says:

  Mooi geschreven Juud❤

 • Jose Ordelmans says:

  Zo mooi geschreven Judith❤️

 • Hilde Lasonder says:

  Veel respect en bewondering op de manier hoe je omgaat met dit enorme verlies …

 • Jannie Biemold says:

  Prachtig geschreven. Vreselijk verdrietig dat ze isd heen gegaan. Wens jullie heel veel sterkte. Gelukkig hebben jullie mooie herinneringen en prachtige foto’s.

 • Miranda van Stigt Thans-Arissen says:

  Heel mooi geschreven. Heel veel sterkte met dit grote verlies. Miranda

 • Marion Onland says:

  Lieve Judith, het is mooi hoe je schrijft over jouw lieve mama! Onze herinneringen aan haar zijn warm en liefdevol! Fijn dat je weer een lied hebt geschreven en dat het je verdriet wat verzacht! Veel liefs van Marion Xx

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.