Goed gevuld en leuke jasjes

Voordat ik ziek werd was ik altijd erg sportief en mocht er best wezen… Althans, ik had een slank of beter gezegd tamelijk dun lichaam.

24 november 2015
4 reacties

“Ik lette altijd erg op mijn voeding (soms een beetje te veel) en was vaak in de sportschool te vinden. Een zware maaltijd vond ik maar niks. Ik was meer van de soepjes, salades etc.

Tijdens mijn behandelingen kreeg ik dexamethason, dit goedje heeft ervoor gezorgd dat ik 15 kilo zwaarder werd! Ik vrat werkelijk alles wat los en vast zat. Van 57 kilo in een paar weken tijd naar 72 kilo! Ik hield veel vocht vast, maar kwam ook letterlijk echt heel veel aan. ‘k Werd er zo verdrietig van…

De kanker maakt niet alleen geestelijk alles kapot, maar ook de binnen- en de buitenkant van je lichaam. Ik voelde mij erg lelijk omdat ik niet meer mijzelf was. Ik zag mijn lichaam veranderen, en dat deed mij elke dag zoveel verdriet. De kleding die je altijd met veel plezier droeg, niet meer aankunnen omdat je het niet meer past. Vreselijk vond ik dat… Dus kocht ik maar corrigerend ondergoed, want dan paste ik ze enigszins wel. LANG LEVE CORRIGEREND ONDERGOED! Beste uitvinding ooit!

Toen mijn kuren achter de rug waren ben ik aan een dieet gegaan. Straight Away, dit was voor mij het perfecte dieet om zo snel mogelijk mijn oude gewicht weer terug te krijgen. Sowieso merkte ik dat het heel snel ging omdat ik vooral veel vocht kwijt raakte. De gekookte eieren, paprika’s en komkommers waren niet aan te slepen! Langzaamaan ging ik mij weer een beetje de Eline voelen die ik voor mijn ziekte was, lichamelijk dan. Want qua conditie of uithoudingsvermogen was het drie keer niks.

“De gekookte eieren, paprika’s en komkommers waren niet aan te slepen!”

Ik kon nog niet echt sporten, want volhouden lukte mij niet. Heb het een week geprobeerd om het hardlopen weer op te pakken, maar werd gauw weer teruggeroepen omdat mijn lichaam het totaal niet/nog niet aan kon. We zitten nu in de maand oktober, 9 januari was mijn laatste chemokuur. Langere haren, grotere borsten en een gewicht van 59 kilo. Ik voel me fijn, en qua vermoeidheid gaat het eigenlijk steeds beter. Sporten kan helaas nog niet omdat ik pas nog een operatie gehad heb, en daarvan eerst moet herstellen. Die resterende 2 kilo eraf komt later wel! En ach, wellicht zitten die wel in mijn borsten haha! Echt ermee bezig ben ik niet.

In augustus heb ik een fotoshoot gehad, bij Raquel Ottens. Wat een geweldige fotografe, heb mij nog nooit zo vrouwelijk gevoeld als toen. Het ging niet gespannen. We hadden er echt plezier in! De foto’s zijn zo onwijs goed gelukt. Nadat ik bij haar ben geweest is het qua positief denken over mijn lichaam alleen maar omhoog gegaan. Ik voelde mij weer mooi, ongeacht het feit dat ik 2 nepborsten heb met grote littekens. Ik koop weer mooie lingerie voor mijzelf. Mijn lichaam is weer redelijk de oude. Ik voel mij weer op en top vrouw.

Na mijn borstamputatie, heb ik voor directie reconstructie gekozen. Dus van een cup A/B ging ik naar een goede D cup. Yes!! ik kan eindelijk bij de Hunkemöller mooie setjes kopen die mooi staan omdat de BH’s goed gevuld zijn! Ik heb er eindelijk plezier in, ongeacht de grote littekens. Goed gevuld en leuke jasjes kopen voor mijn nieuwe ballonnen! Met die instelling kan ik ook makkelijker alles een beetje een plekje geven.

“Ik ben van mening dat alle vrouwen mooi zijn”

Als een jonge vrouw de diagnose borstkanker krijgt – of wat voor kanker dan ook- dan wordt er een hoop van haar afgenomen. Vrouwen voelen zich vaak niet mooi meer. Niet zichzelf. Ik ben van mening dat alle vrouwen, ook al hebben ze de diagnose kanker gekregen, mooi zijn. Ik denk misschien nog wel mooier! De vrouwen stralen allemaal stuk voor stuk, of ze nou dun of dik zijn, kracht uit. Ze zijn sterk en niemand kan ze verslaan, ook een dun model op een cover van een magazine niet!

Tijdens mijn fotoshoot heb ik te horen gekregen dat er een lingeriemerk op de markt komt die speciaal ontworpen wordt voor vrouwen die borstkanker hebben of hebben gehad en noodgedwongen met protheses moeten rondlopen. Deze lingerie heeft de naam Jolie Care. Een geweldig concept voor vrouwen met borstkanker, die zich speciaal en mooi voelen door deze lingerie. Wellicht een leuk idee om eens op hun site te kijken. Het ontwerpen van nieuwe samples is in volle gang, en zal wellicht binnenkort wel snel in de verkoop gaan! Ik ben erg nieuwsgierig, jullie ook?”

4 reacties

 • diana says:

  Herkenbaar verhaal ! Ook ik bleef dik ( ook vocht) na mijn chemo’s ,laatste vorig jaar oktober. In juni dit jaar een diep lap reconstructien gehad, waar ik ondanks de littekens erg tevreden mee ben. Nu ben ik in afwachting van een oproep voor de correctie operatie, heb nog “kijkgaten” en geen tepels. Ik ben ongeveer zeven/ acht weken na de operatie gaan sporten onder begeleiding van een
  fysiotherapeut bij Balanz sportschool en na twee maanden is mijn conditie flink
  verbeterd, van zeer slecht naar net onder gemiddeld !!! Echt aanrader , want gelijk hardlopen gaat niet, het duurt wel even
  voordat je lichaam dat weer aankunt. Ik ben inmiddels weer lekker aan het afvallen en voel me weer een mooie vrouw !! Ook wel nodig wat inmiddels heeft mijn man me na 30 jaar ook in de steek gelaten voor een ander. 🙁

 • corine says:

  Herkenbaar. Conditie komt heel langzaam terug. Het gewicht was bij mij ook flink bijgekomen. Inmiddels weer 9 kilo afgevallen, maar mijn figuur is toch wel erg verandert. Ik heb er na 2 jaar nog ontzettend vaak moeite mee…

 • Tineke says:

  Heel herkenbaar! En wat ben ik benieuwd naar die nieuwe lijn van prothese-bh’s! Het werd tijd….

 • kees says:

  mijn vrouw heeft 6 jaar geleden borstkanker gehad en was juist veel afgevallen,maar inmiddels weer helemaal fit en hersteld van alle operaties,trots op mijn vrouw en ook op alle vrouwen die dit ook allemaal hebben doorstaan en hebben overwonnen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.