Benefietconcert in Kampen

Dirigent Peter Overduin organiseert samen met zijn vrouw Karin op 22 maart een benefietconcert in de Bovenkerk in Kampen. Een groot aantal koren, waaronder het Rijssens mannenkoor, doet mee. Maar ook grote namen als Jan Vayne en Petra Berger dragen hun steentje bij. Doel van het concert: geld inzamelen om meer onderzoek op het gebied van uitgezaaide borstkanker mogelijk te maken.

21 februari 2014
1 reactie

Tags: , ,

Peter: “Mijn vrouw kreeg op haar 33e voor de eerste keer borstkanker. Een amputatie was het gevolg. Tien jaar later bleek de kanker terug, en uitgezaaid. Tussen haar longen en borstvlies werd een tumor geconstateerd. Een plek die niet te opereren valt. Daarom is geprobeerd met chemotherapie de tumor te verkleinen. Dat lukte. De tumor zit er nog steeds, maar gelukkig is de situatie is al negen jaar stabiel.

Door de ziekte van Karin is bij ons het idee ontstaan om geld op te halen met een koor dat zich inzet voor goede doelen. Op de allereerste informatieavond die ik organiseerde verwachtte ik veertig of maximaal vijftig belangstellenden voor het koor. Dat had ik mis, er zaten 145 mensen in de zaal! Dat heeft geleid tot een koor van op dit moment ruim 160 leden. Iedereen die bij ons zingt is op een bepaalde manier verbonden aan kanker. We organiseren nu samen al een aantal jaren benefietconcerten voor verschillende doelen. Afgelopen november was het eerste benefietconcert voor Pink Ribbon. Een prachtige avond waar we met veel warmte aan terugdenken.

foto Peter Antwerpen 2

Natuurlijk is het organiseren voor ons ook soms confronterend. Het gaat nu al tijden goed met Karin, maar we weten dat dat ooit gaat veranderen…”

Wil je Peter en de vele anderen aan het werk zien en horen? Kom dan op 22 maart naar de Bovenkerk in Kampen.
Kaarten bestellen of meer informatie lezen kan op http://inspire2livemusic.nl/concert-voor-pink-ribbon-bovenkerk-te-kampen/

Poster 220314

1 reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.