100% vrouw

In juli 2015 werd bij mij borstkanker geconstateerd nadat ik klachten had van pijn op mijn borstbeen, er was toen nog geen sprake van een voelbare tumor. Deze brak opeens door en wel heel agressief bleek later.

14 oktober 2020
1 reactie

Tags:

Een bloedtest, een mammo en een echo gaf borstkanker aan. Ik was op dat moment in Frankrijk. Er werd meteen een operatie ingepland. Die weer werd uitgesteld omdat de tumor te groot was. Een PET scan gaf aan dat er veel diepliggende tumoren waren.

Eerst een zware chemo, dat ging goed. Wel snel naar de kapper om m’n haar eraf te halen (nadat ik kaal was geworden kreeg ik prachtige krullen terug). Toen de operatie, daar bleek dat er 20 tumoren waren. Ook de lymfeklieren verwijderd.

Na de operatie weer aan de chemo, een andere samenstelling met Taxus, daar reageerde ik heel erg allergisch op. Overal bulten, opgezette voeten, teennagels die er afvielen (neuropathie aan m’n voeten en tenen overgehouden), een vaginale infectie. Daarom werd de behandeling gestopt en zijn ze overgegaan op bestralingen, 30 keer. Helaas hebben ze m’n long geraakt, dus ik heb wel een verminderde longinhoud. Hierna elke 6 maanden door de scanner en een uitgebreide bloedtest.

Na een jaar werd er een cyste bij m’n eierleiders gesignaleerd. Dus die zijn er uitgehaald. Sinds dit jaar is er een jaarlijks een bloedtest en ga ik door de scanner.

Stond mijn wereld stil toen ik het hoorde? Nee, ik zag het als een project. Vond ik het erg dat m’n borst eraf moest? Nee, die was ziek, die moest weg. Omdat iemand redelijk kort na mijn operatie zei dat je met 1 borst toch wel je vrouwelijkheid verliest, heeft mijn man bijgaand schilderij gemaakt. De titel is 100% vrouw.

1 reactie

  • Tess says:

    Wat een prachtig schilderij!!
    Hoezo geen vrouw meer?! Een borst bepaalt niet je vrouwelijkheid.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.