“Mama, ga je nu dood? Ik heb nee gezegd en heb nu de verplichting dit waar te maken”

“Maandag 5 Juni 2017, 2e pinksterdag…een knobbeltje. Het zal wel niks zijn. Mijn vriend staat erop dat ik de volgende dag huisarts bel, zijn moeder heeft 2x borstkanker gehad.

8 februari 2018
Laat een reactie achter

Tags: , ,

Volgende dag bel ik onbezorgd huisarts, volgende dag afspraak en weer 2 dagen later naar de mamnacare afdeling van het ziekenhuis waar we diezelfde dag de voorlopige uitslag kregen en waar tevens biopten werden genomen.
Borstkanker…BAM….die komt binnen.

Gelukkig geen drager van het gen
Al die tijd zijn we positief gebleven, triple negatief borstkanker, niet uitgezaaid en gelukkig geen drager van het gen.

Nu, begin februari 2018 weer onduidelijkheid. 16 chemokuren en ablatio van beide borsten met plaatsen van expanders en nu de uitslag van de patholoog anatoom gehad. De chemo heeft te weinig gedaan. Ze adviseren, aan de hand van studies van het AVL, nog maar een chemokuur te doen. Als een soort van afterboost….

Weer die onzekerheid
Maar we, mijn vriend en mijn 2 kinderen van 11 en 13, blijven weer positief. De eerste vraag die mijn kinderen vorige keer stelden was: “Mama ga je nu dood?”. Ik heb nee gezegd en heb nu de verplichting dit waar te maken, wat mij nog meer munitie geeft om door te vechten.”

Anja1973

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *